Korukent Anadolu Lisesi

Vizyon: Geleceğini tahmin eden değil geleceğini planlayan ve yeteneklerinin farkında olan bir nesil yetiştirmek. Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz.

Misyon: Etik ilkelerden ödün vermeyen ve iyi insan yetiştirmeye odaklanmış bir çalışma takımı ile eğitimde farklılık yaratmaktır. Odaklanarak; hazırlık, uygulama ve diğer önlemleri dikkate alarak tüm çalışanlarını, öğrencilerini, velileri ve ilgili tüm tarafların farkındalık düzeyi yüksek bir eğitim öğretim ortamını oluşturmaktır.

Başarılar:

Saatler: Başlama:8.35 Bitiş :15.40
Isınma: Merkezi Klima
Servis Bilgisi: özel servis taşımacılığı
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2023 YEREL YERLEŞTİRME TABAN PUANIMIZ 83,5 DIR
Okulun Sınav Başarı Durumu: 12. SINIFLARIMIZ İLK DEFA BU YIL SINAVA GİRECEĞİNDEN HENÜZ YKS SINAV BAŞARISI İSTATİĞİMİZ YOKTUR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 12. SINIFLARIMIZ İLK DEFA BU YIL SINAVA GİRECEĞİNDEN HENÜZ YKS SINAV BAŞARISI İSTATİĞİMİZ YOKTUR.
Sportif Etkinlikler: KİCK BOKS, TEKVANDO, FUTBOL
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: ERASMUS, TÜBİTAK, TEKNOFEST
Kontenjan Bilgileri: 20223-2024 EĞİTİM ÖĞRETİMİ 9., 10., 11. VE 12. SINIFLARIMIZ MEVCUTTUR. TOPLAM ÖĞRENCİ SAYIMIZ 885 DİR

Telefon - 0324 2240082

WEB - https://korukental.meb.k12.tr

Adres - KORUKENT MAH. 96155 SK. B BLOK NO 3 TOROSLAR / MERSİN

Yerleşim Yeri - KORUKENT MAH. 96155 SK. B BLOK NO 3 TOROSLAR / MERSİN

Adres - KORUKENT MAH. 96155 SK. B BLOK NO 3 TOROSLAR / MERSİN

Ulaşım 24 ve 18 nolu belediye otobüsleri, 4 ve 5 nolu kurdali dolmuşları

İl/İlçe Merkezine Uzaklık OKULUMUZ TOROSLAR İLÇE MERKEZİNDEDİR. İL MERKEZİNE UZAKLIĞI 10 KM DİR